Trylandia

Pre každého z nás má Boh pripravené niečo úžasné. My sme sa spolu s deťmi a rodičmi rozhodli dobyť zasľúbenú zem ako Jozue. Objaviť jej bohatstvo a vychutnať si jej sladkosť a krásu.
Dobýjanie zasľúbenej zeme však nebolo ľahké. Museli sme čeliť rôznym prekážkam. Jednou z prvých bol strach. Každý z nás ho viac či menej prežíva. Strach z nových vecí, z nebezpečenstva, z neúspechu. Pán povzbudzuje Jozueho: "Neboj sa a neľakaj sa. nenechám ťa bez pomoci, ani ťa neopustím. Buď silný a udatný!" Povzbudení týmto slovom sme ako boží bojovníci vykročili na cestu odvahy. Natrafili sme na rôzne prekážky a nástrahy nepriateľa, no v tom všetkom sme sa mohli presvedčiť, že Boh nás vedie, chráni a dodáva nám odvahu.
Pred tým, ako sme prekročili rieku Jordán, sme urobili jedno dôležite rozhodnutie. Prijali sme medzi seba jedného nového a úžasného kamaráta. Kto ním bol? Ježiš! Dali sme si "ruku na to" a vedení ním, každý z nás zdolal túto veľkú prekážku, ktorou pre nás rieka Jordán bola.
Čo nás čakalo za Jordánom, nám všetkým vyrazilo dych. Krajina krásna, plná hojnosti. Ale my sme sa nezastavili. Našim cieľom bolo predsa dobyť Jericho.
Ako sme ho dobili? No predsa spolu s kamarátmi a s Ježišom. Lebo s Ježišom sme silní a udatní a len s ním zdoláme každý problém.

Anka

Fotogaléria